Hondenschool Statera neemt u als baasje van uw hond graag verder mee in de belevingswereld van de hond.

Hoe denkt een hond nu eigenlijk? Hoe kunnen wij hem iets leren?

En zeker niet te vergeten kunnen wij misschien iets van onze honden leren? Alles wat hierbij komt kijken staat volledig centraal en zouden wij erg graag met u willen delen.

Wij willen u niet alleen iets leren over onze hond en zijn gedrag, maar ook over de gezondheidszorg en zeer zeker niet te vergeten het plezier dat u met uw hond kunt beleven.

Hondenschool Statera traint op een positieve manier.

Dat wil zeggen zonder dwang, zonder fysieke straf en zonder het oproepen van een schrikreactie. Hierbij speelt het leren lezen van de lichaamstaal van uw hond een belangrijke rol. Wanneer moet u nou precies belonen of wanneer juist iets te corrigeren? Naast het leren lezen van uw hond, willen wij u ook bewust maken van onze eigen lichaamstaal als baasje. Wanneer u onduidelijk, passief of gestrest bent, zal uw hond dit ook zijn. Leer bijvoorbeeld op een juiste manier te corrigeren en uw stem te gebruiken. Leer wanneer het juiste moment is om bepaald gedrag te belonen of juist te stimuleren. Dit alles met als uiteindelijke doel een duidelijke consequente baas voor uw hond te leren zijn.

Als laatste willen wij u ook een stukje bewustwording bijbrengen in het opvoeden van uw hond. Waarom willen wij onze honden leren te gaan liggen op commando? Waarom is het bijvoorbeeld belangrijk dat de hond leert dat zijn gebit nagekeken mag worden door de trainers? Wat voor rol spelen behendigheidsoefeningen bij het opvoeden? En natuurlijk niet te vergeten socialisatie van de hond, hoe gaat dat in zijn werk? Kortom waarom kiezen voor een hondenschool tijdens het opvoeden van uw hond.

Positief trainen resulteert in het plezier hebben met uw viervoeter en leidt tot een evenwichtige balans tussen hond en baas, wie wil dit nu niet!